HELYSZÍN:


POMÁZ MEGKÖZELÍTÉSE


Pomáz Budapesttől néhány kilométerre, a Pilis-hegység kapujában fekvő, 16 000 lakosú kisváros. Gépkocsival a 11. számú főútvonalon (Budapestről, az Árpád-hídtól induló Szentendrei út) Óbuda-Békásmegyeren-Budakalászon keresztül közelíthető meg. A Megyeri-hídon átívelő M0-ás gyorsan elérhetővé teszi táborunkat más tájak felől is.

Tömegközlekedési járművek közül az Országházzal szemben található Batthyány térről 15-20 percenként induló, Szentendréig közlekedő HÉV-vel célszerű megközelíteni. Este az utolsó HÉV 23.10-kor indul Budapestre, de éjszakai BKK buszjárat is közlekedik 1.30-kor és 3.00-kor a HÉV állomástól. Az Árpád-híd pesti hídfőjétől induló buszok is közlekednek erre.


A TÁBOR MEGKÖZELÍTÉSE


Pomáz főutcájáról a Huszár utcán keresztül érhető el a táborunk. A Huszár utca mindkét főutcai csatlakozásához mindkét irányból kihelyeztük a Magyar Vár Tábor címeres iránymutató tábláját.

Ajánlott útvonal: A főútról a a Huszár utcába kanyarodva, annak nyugati (Pilis hegy felöli) végén a (meredek) Tél utcába fordulva annak tetején érik el a Majdán-fennsíkot, ahol jobbra található a Magyar Vár Tábor

A helyszín: A tábor Pomázon, a Majdán-fennsíkon, a leendő Magyar Vár területén, egy ideiglenes fa kerítéssel körülvett területen található. Éjszakai szállás sátrakban lehetséges. Sátrat, hálózsákot a részvevőknek kell hozniuk. Tisztálkodási lehetőséget biztosítunk. A helyszínnel kapcsolatban érdemes megtekinteni a korábbi táborokról készített fényképfelvételeket.


HÉV MENETREND


AUTÓBUSZ MENETREND